3 INGREDIENTEN PER COCKTAIL! Kate Calder
– Kate Calder
60 drankjes in een handomdraai
Aan de hand van dit boek maak je de lekkerste cocktails met slechts 3 ingrediënten. De kracht van een cocktail ligt in de eenvoud. Dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ga aan de slag en maak 60 cocktailrecepten in een handomdraai.
Kate Calder is een receptontwikkelaar en foodstylist met meer dan tien jaar ervaring in de keukens van BBC GoodFood, Olive en Waitrose. Afkomstig uit Canada, maar nu gevestigd in Londen met haar jonge gezin. Kate gaat je uitdagen om eens niet voor de veilige keuze te gaan qua cocktail, maar om je aan te moedigen om zelf eens te gaan mixen.
Het boek is ingedeeld op dranksoort als basis: wodka, gin, rum, tequila, whisky en tot slot cocktails met sprankelende bubbels. Maak een ‘rum runner’ met ananassap, grenadine en rum. Of een ‘dirty martini’ met gin, vermout en olijvennat. Shake een ‘el diablo’ met tequila, crème de cassis en gemberbier. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele pairing snacks: serveer bij een cocktail op basis van whisky een warme krabdip of maak gepekelde komkommersnacks bij een wodka-cocktail.
Wat het boek echt een eigen unieke identiteit geeft is de combinatie met de hapjes. Zo passen hartige, zure gerechtjes zoals ingemaakte komkommer of de slawraps met cherrytomaatjes en bacon perfect bij wodkacocktails, kipdrumsticks met honing en knoflook bij rumcocktails of camembert uit de oven met hazelnoten bij whiskycocktails vanwege de sterke smaken.
Het boek heeft bovendien een goede uitleg over glaswerk en cocktailbenodigdheden. Hierdoor krijg je met dit fraai geïllustreerde en fotografeerde cocktailboek 60 recepten die je werkelijk in een handomdraai maakt.
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.