Nel, Van kop tot kont chef - Nel Schellekens en Rene Zanderink
– Nel Schellekens en Rene Zanderink
Experimenteer, proef en geniet van kop-tot-kont uit de streek!
Nel wil mensen inspireren om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, en dat onder het motto “Zero waste, 100% taste”. In elk seizoen kan je heerlijke verse gerechten klaarmaken met lekkere ingrediënten die geen wereldreis moeten afleggen om op je bord terecht te komen. En het is net met die streekproducten dat Nel aan de slag gaat.
Nel wordt als kokkin omschreven als gepassioneerd en enthousiast, en dat merk je ook in haar boek. Te pas en te onpas staan er smileys in de teksten, en af en toe wil ze wel erg veel info kwijt op een bladzijde. Maar ze slaagt er wel in om nieuwsgierigheid te wekken, om eens anders naar dagdagelijkse producten te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van “paardenbloempistou”? Diezelfde paardenbloem die je tijdens een wandeling in de wei ziet staan, maar dan verwerkt in een lekker gerecht.
De recepten gaan verder van simpel en doordeweeks naar origineel en zelfs een beetje experimenteel. Waag jij je binnenkort aan “Bitterballen van ballen” of “Meikeversoep met beuk-en zevenbad”?
Experimenteer, proef en geniet van kop-tot-kont!
Recensie: Amylia de Schepper
Uitgevrij: Terra
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.