EI OP HET MENU - Luc Hoornaert Kris Vlegels
– Luc Hoornaert en Kris Vlegels
Een reis rond de wereld met een ongelovelijk veelzijdig product!
Een ei, een van mijn favoriete ingrediënten. En dat is natuurlijk niet voor niets. Een ei kan je gebruiken in zoete gerechten en zoute, in warme gerechten en koude en in simpele of ingewikkelde bereidingen. Daarbovenop worden eieren in zowat alle culturen ter wereld gebruikt. Fantastisch toch!
Het ei, vertelt Luc Hoornaert in zijn inleiding, is het symbool voor de overgang van niet zijn naar zijn. En inderdaad, zonder de liefde voor dit ingrediënt en heerlijke ei recepten van over de hele wereld was dit mooie boek er niet geweest. Doorheen het boek maak je een reis rond de wereld en sta je daarnaast nog even stil bij desserten, klassiekers en cocktails. Prachtige foto´s van Kris Vleugels illustreren 60 heerlijke gerechten.
Een klein minpuntje is wel dat niet alle recepten even makkelijk thuis na te maken zijn. De ingrediënten zijn soms heel specifiek voor een land, en dus niet altijd makkelijk te vinden in een standaard supermarkt. Ook heb je soms wel erg originele keukenapparatuur nodig. Of ben ik de enige zonder Kutobukipan,
´Ei op het menu´ is meer dan een verzameling van heerlijke recepten. Je krijgt ook verhalen, leuke ei/weetjes en je leert enkele bijzondere gewoontes van over de hele wereld kennen. Zoals een Pis ei. In Korea doet de overheid een sensibiliseringscampagne, omdat er daar dan weer erg weinig eieren gegeten en gebruikt worden.
Ik start alvast met een van de laatste recepten, Ramon gin fizz met oranjebloesemwater, citrus en een kraagje van eiwit, en denk even na aan welk boek Luc hoornaert het eerst gestart zou zijn, ‘Ei op het menu… Of kip op het menu.
Uitgeverij: Lannoo
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.