KIP OP HET MENU - Luc Hoornaert en Kris Vlegels
– Luc Hoornaert en Kris Vlegels
Een echte ode aan een van de populairste ingrediënten in de keuken!
Na het boek “Ei op het menu” kwam er ook “kip op het menu”. Of was het nu juist andersom? Dit kiplekkere boek van Luc Hoornaert met smakelijke fotografie van Kris Vlegels is een echte ode aan een van de populairste ingrediënten in de keuken, kip.
Kip is een ingredient dat over de hele wereld gebruikt wordt voor de lekkerste bereidingen. Geen wonder, het is een ongelooflijk veelzijdig en nog steeds betaalbaar ingredient. Doorheen het boek maak je kennis met allemaal verschillende culturen in 60 recepten. Enkele stops zijn oa Italië, India, Latijns-Amerika en Engeland. Bij dat laatste krijg je bijvoorbeeld een recept voor Ceasersalad waar enkel het vel van de kip gebruikt wordt ipv een gegrild filetje.
Het boek eindigt met klassiekers van topchefs. Al weet ik niet of ‘klassiekers’ de beste benaming was voor dit hoofdstuk… ‘Flan van kippenlever met rivierkreeftjes’ en ‘kip in korst van cacao en koffie’ zijn voor mij toch nog net iets meer dan dat.
Ik heb na het lezen van dit prachtige boek alvast zin in wat anders dan ‘kip met appelmoes’ en ga op de eerstvolgende zomerdag alvast de BBQ aansteken om die verrukkelijke pulled chicken sandwich te kunnen proeven! Zot van kip? Dan hoort dit boek in jouw keuken!
Uitgeverij: Lannoo
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.