Koken doe je zo! Arthur le Caisne
– Arthur le Caisne
Iedere thuiskok met enige ambitie heeft de hang naar perfectie in de keuken: van een mooi gegaarde Bressekip, een kaasfondue met de juiste consistentie tot en met het uitserveren van het ultieme meergangenmenu voor vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Voor alle keukenprinsen en -prinsessen in spé is dit hét boek dat antwoord geeft op veelgestelde vragen in de keuken.
Het kookboek Koken doe je zo! is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 700 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje. Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten.
Voor diegenen die dagelijks in de keuken staan is koken een routine. We hoeven er niet bij na te denken wanneer de aardappels gaar zijn, hoeveel kruiden we moeten gebruiken op vlees of groenten, hoe lang een stuk vlees van een kilo in de oven moet garen. Het is een automatisme geworden. En als je net als ik reeds meer dan 40 jaar kookt, denk je dat je wel weet met wat je bezig bent in de keuken. Daarom dat ik benieuwd was naar het boek Koken doe je zo! Misschien kon ik er nog wel iets van opsteken. Niet het stopwoordje van de auteur maar het beginwoordje “Waarom” vergezelt vraag na vraag in deze informatieve vraagbaak die je alles maar ook alles over voedsel en de bereiding ervan voorschotelt.
Waarom zeggen ze dat je slim wordt van vis?
Waarom kun je beter olie op het eten strijken dan in de pan doen?
Waarom moet je nooit eetstokjes in een kom rijst steken?
Waarom moet je huilen als je uien snippert?
Waarom moet je eieren niet in de koelkast bewaren?
Waarom helpt water niet als je tong in brand staat?
Waarom kan je geen puree maken van nieuwe aardappels?
‘Koken doe je zo!’ maakt inzichtelijk hoe kookprocessen werken en leert je daarmee de chemie (en magie!) in je keuken te begrijpen. Of je nu een beginnend of gevorderd thuiskok bent: met dit overzichtelijke keukenhandboek kan iedereen aan de slag!
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.