Big Mamma’s Cucina Popolare Big Mamma
– Big Mamma
Italiaanse klassiekers met een hedendaagse twist!
Big Mamma’s Cucina Popolare is het kookboek van het Italiaanse trattoria-keten Big Mamma in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het boek telt 130 van hun meest populaire trattoria-recepten. Hoewel we Italianen vooral kennen als traditiegetrouwe koks, zul je net een moderne draai zien in de recepten. De Italiaanse keuken staat niet stil, en dat willen ze hiermee bewijzen.De recepten zijn aangepast voor thuiskoks. Zie het als makkelijke maaltijden als een doordeweekse lunch of klaargemaakt voor vriendendiner.
Het mooi aan dit kookboek is dat je de hele dag door aan de slag kunt met deze recepten. Ze zijn onderverdeeld in het type gerecht, van antipasti naar salades, van pizza naar pasta en risotto, vlees en vis en natuurlijk desserts en andere zoetigheden. Leuk is ook de uitbreiding met lunchgerechten en een redelijk uitgebreide collectie cocktails. Dat maakt de maaltijd toch echt compleet, nietwaar? Denk trouwens niet dat je de hele dag in de keuken moet staan om deze gerechten op tafel te krijgen. Het zijn moderne interpretaties van die beruchte slow-cookingkeuken bij uitstek.
De recepten uit dit kookboek zijn duidelijk en helder omschreven. De stappen zijn niet genummerd, maar wel afzonderlijk van elkaar vermeld. Zo kun je een goed overzicht houden op je voortgang. De ingredientenlijst is niet altijd even kort, maar je kunt alle benodigdheden in de regel wel bij je lokale supermarkt scoren. Dat is al een groot pluspunt. In de receptomschrijving lees je in normale mensentaal wat je moet doen en op welke manier. De recepten zijn meestal voorzien van een leuke tip of weetje, om je maaltijd nog wat extra’s te geven.
De Italiaanse chef-koks van ‘Big Mamma’ koken volgens de tradities van hun mama’s maar met een hedendaags signatuur. Ontdek de vernieuwende Italiaanse keuken met het tweede boek van ‘Big Mamma’. Kook mee met de nieuwe generatie Italiaanse koks en maak ‘poulpilove’ – octopus en aardappel met chimichurrisaus. Bereid een ‘risotto pera’more’ met gorgonzola, peer en walnoot, en tiramisu met een twist of ‘Burrata Power Flower’. Van antipasti tot en met aperitive; van ‘aspartacus parmigianus’ – asperges met parmezaancrème – tot en met ‘zuppa di vino’. Met basisreceptuur voor de perfecte tomatensaus en bouillons, tips over snij- en kooktechnieken is ‘Big Mamma’s Cucina Popolare’ een musthave voor iedereen die de (hedendaagse) Italiaanse keuken omarmt.
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.