Vegan soul food! Jason Tjon Affo
– Jason Tjon Affo
60 kleurrijke recepten
Met zijn sprankelende persoonlijkheid en kleurrijke recepten weet Jason als geen ander hoe je van elk diner een feestje maakt. Eat a rainbow is a piece of cake met dit werkelijk prachtige én originele kookboek van Jason. Vegan eten is voor mij genieten zonder consessies en het ís de toekomst. Vegan soul food overtuigt zelfs de rascarnivoor of kaasverslaafde vaker voor vegan eten te kiezen. De regenboogmaki, rijstnoedelsalade en gemarmerd bananenbrood zijn mijn favorieten. Een must have om op je keukenplank te hebben staan!
In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje. Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl. En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempeh of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!
Jason Tjon Affo is receptontwikkelaar, voedingsfotograaf en stylist: een combinatie die alleen maar kan resulteren in plaatjes van gerechten. Nu heeft hij een plantaardig kookboek uitgebracht, Vegan Soul Food. Om zijn Surinaamse roots eer aan te doen, maakte Jason een kookboek met soulfood in de hoofdrol. Soulfood stamt origineel uit een tijd van slavernij onder Afrikaans-Amerikanen, maar ook Suriname kent een koloniaal verleden. De keuken die hieruit voortkwam, bestaat uit simpel eten met heel veel smaak. Kortom: troostrijke voeding waar je je gegarandeerd beter door gaat voelen.
Uniek aan dit boek is dat het ook nog eens helemaal plantaardig is. Jason nam deze leefstijl aan doordat hij meer leerde over de invloed van voeding op zowel ons lichaam als het milieu. Saai zou het niet worden, daar zorgde hij wel voor. Een hele tijd experimenteerde hij naar hartenlust met smaken en kleuren. Een aantrekkelijke presentatie vindt Jason een pré, en op deze manier zet hij zich dan ook in om te laten zien dat veganistisch koken hip kan zijn. Bewustwording is juíst van deze tijd, en dit gaat over zowel de rechten van dieren als van mensen. In Vegan Soul Food laat Jason zien dat het verbeteren van de wereld ontzettend leuk kan zijn, en hij doet dit op unieke en creatieve wijze!
Vegan Soul Food is geen doorsnee boek; met zijn urban stijl en felle kleuren trekt het meteen de aandacht. Kunst is namelijk een andere inspiratiebron voor het werk van Jason. Ondanks de vele invloeden in Vegan Soul Food zorgt de grafische vormgeving voor cohesie. De focus in het boek ligt naast de smaak van het eten enorm op de opmaak, en dat is aan letterlijk alles te zien. Met Jasons ervaring als stylist en fotograaf zijn de beelden die dit oplevert next level, en hij deelt zijn wijsheid op deze gebieden dan ook in de eerste hoofdstukken. Zo kan je jouw favoriete Vegan Soul Food gerecht delen vanuit precies de goede hoek!
De gerechten in Vegan Soul Food adembenemend, met maximaal comfort. Je krijgt genoeg tips en tricks mee om de gerechten thuis net zo goed te laten slagen. In het boek vind je verschillende creatieve fusion gerechten zoals kikkererwten in rodewijnsaus of sinaasappeltofu. Wat er echt uitspringt zijn de gerechten met unicorn noodles en de regenboogmaki’s. Lekkere Surinaamse gerechten om uit te proberen zijn de broodjes met vegan pom en kruidige casavesoep. Ook zijn er Europese invloeden te vinden zoals een kleurrijke lasagne en zelfs een erwtensoep met een twist. Een mooie mix aan makkelijke en smaakvolle recepten die je ontzettend blij kunnen maken, van binnen en van buiten.
Vegan Soul Food is een inspiratiebron waar je heel veel plezier uit kan halen. Het eindresultaat is een eclectisch geheel vanwege de vele verschillende invloeden. Het boek vertelt een verhaal en is tegelijkertijd grensverleggend door de fusion gerechten en het gebruik van esthetiek. Met Jasons tips en tricks zet jij in een handomdraai iets kleurrijks op tafel waar iedereen warm van wordt!
Uitgeverij: Becht
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.