Smaak! Walter Marskamp
– Walter Marskamp
De plantaardige keuken van Yerba
In Smaak brengt Walter Marskamp, eigenaar en chef van restaurant Yerba, een selectie van ruim 70 gerechten waarin groenten en eetbare planten de hoofdrol spelen. In elk recept wordt van iedere plant zoveel mogelijk gebruikt. Dit zorgt voor een explosie van geuren, kleuren, smaak en textuur. Als wortels het hoofdingrediënt zijn in een gerecht, dan komen ze in allerlei gedaanten tot hun recht: donkerbruin geroosterd, in het zuur ingelegd, gerookt of gepureerd, waardoor ruimte ontstaat om zoveel mogelijk verschillende smaakcombinaties op het bord te brengen. Er blijven nooit afvalproducten over, want die komen terecht in een vinaigrette, gemaakt van het loof van de wortels vermengd met kervel.
Elk gerecht bestaat uit meerdere componenten, die later samen komen op een bord, waar tijdens het opmaken soms nog een paar elementen moeten worden toegevoegd. Het belangrijk dat je de recepten goed doorleest en enige kookervaring is ook wel vereist. Soms staat er dat je wat moet doen maar krijg je geen uitgebreide instructies over hoe je het moet doen. Sommige recepten vergen ook enige uren of zelfs dagen voorbereidingstijd. Heel geschikt als je indruk wil maken op een date, feestdagen of je kookclub. Of als je zelf een restaurant hebt en inspiratie op wil doen.
De gerechten zijn voor zowel vegans als vleeseters geschikt: het boek presenteert prachtige plantaardige gerechten met eventueel dierlijke eiwitten. De ‘plant forward’-filosofie van Yerba stelt planten centraal, dieren worden extra’s. Zo wordt er bij bepaalde recepten een vlees of vis als suggestie vermeld. Daarmee wordt de keuze voor minder vlees en meer groenten op tafel voor iedereen makkelijker.
Ontdek nieuwe smaken en technieken, experimenteer en combineer en laat smaak je gids zijn!
Uitgeverij: Terra
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.