Vegan Summer! Milou van der Will
– Milou van der Will
Plantaardige gerechten voor op en bij de BBQ
Wow wat een heerlijk kookboek! De nieuwste van Milou van der Will. In ‘Vegan Summer’ laten we de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter ons en storten we ons op heerlijke hoofd- en bijgerechten die iedereen verrassen. Met ‘Vegan Summer’ organiseer je voortaan moeiteloos een plantaardige barbecue. Van een kimchidog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip en geroosterde tandoori-bloemkool. Van smakelijke bijgerechten als ingelegde rodekoolsla met sojasaus en een aardbeiensalade met muntvinaigrette tot mango-crumble toe.
Maak je eigen sauzen als Koreaanse ketchup of ‘pindasaus in 3 minuten’ en proost met een grapefruit gin-tonic. Ik maakte haar knoflooksaus en zelfgemaakte Koreaanse ketchup. Die zijn in elk geval erg lekker. Ook de sateh tempeh is een aanrader, net als de kebabspies van koningsboleet, die door de kruidenmix in smaak explodeert.
Of wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige, Koreaanse tempehburger? Een kruidige kebabspies van koningsboleet? Of een smokey tofuburger geserveerd met een Japanse watermeloensalade? Stook het vuur maar op en verras je familie en vrienden, vegan én verstokte vleeseters, met fantastische plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. Wat een smaken-festival-feestje dit boek!
Milou van der Will bekend van o.a. de thrillers Rood licht en de Benthe Berg-reeks, debuteerde succesvol met haar eerste kookboek Vegan East in 2020. Ze laat zien hoe je (oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Na Vegan East verscheen ook Vegan Summer en Vegan Comfort.
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.