HET OVEN KOOKBOEK! Claudia Allemeersch
– Claudia Allemeersch
Voor AGA en andere topfornuizen
Claudia Allemeersch kookt met ’s werelds meest geliefde fornuis. Niet alleen voor AGA-fornuizen, maar voor met type oven. In dit kookboek tref je meer dan 200 basisgerechten, ovenschotels en feestelijke menu’s. Het vermaarde AGA-fornuis maakt gebruik van het traditionele principe van warmteopslag en is geliefd in vele keukens. Van bakken tot sudderen, van braden tot slow cooking, een AGA doet het allemaal. In Het Oven Kookboek geeft Vlaanderens bekendste hobby kok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden. Claudia vroeg ook enkele gastchefs om hun lekkerste ovengerechten klaar te maken voor dit boek.
Het kookboek Het Oven kookboek is geschreven door Claudia Allemeersch. Het kookboek heeft als ondertitel Voor AGA en andere topfornuizen. Wees niet getreurd als je geen AGA apparatuur hebt, je kunt de gerechten ook prima bereiden op een ‘gewoon’ fornuis en in een ‘gewone’ oven. Het kookboek heeft een mooie luxe uitstraling. Het is een groot en dik boek en bevat prachtige kleurenfoto’s van de gerechten. Naast dit bevat het ook zeer veel recepten voor heerlijke gerechten.
Het kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals hapjes, soep, aardappelen, vis, desserts en gebak. Dit is een greep uit de hoofdstukken want er zijn nog veel meer hoofdstukken. In de inhoudsopgave staat een dikgedrukte titel bijvoorbeeld vis en daaronder staan de namen van alle gerechten die je in dit hoofdstuk kan vinden. Aan de rechterkant van de pagina vind je in het midden het bladzijnummer en de titel van het hoofdstuk. Je kunt hiermee gemakkelijk naar het juiste hoofdstuk bladeren of zien in welk hoofdstuk je zit. Na het hoofdstuk met broodrecepten is het kookboek nog steeds niet uit. Hierna volgen hoofdstukken met recepten van verschillende gastchefs. Elk hoofdstuk begint met een interview waarin je de kok goed leert kennen en hierna volgt een aantal recepten. Na de recepten van de gastchefs vind je nog een AGA hoofdstuk. Hierin worden de verschillende onderdelen van het AGA-fornuis uitgelicht en worden nog wat recepten gegeven voor bijvoorbeeld de sudderplaat en de snelkookplaat. Het boek staat dus echt boordevol met mooie gerechten.
De recepten zijn wel voor de geoefende kok, er zijn vaak veel handelingen nodig en je moet enige ervaring hebben met hoelang sommige ingrediënten en producten nodig hebben om gaar te worden. Niet alles wordt namelijk helemaal volledig uitgekauwd. Er wordt aangegeven voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is, maar de bereidingstijd wordt nergens beschreven. Het is af en toe wel wat lastig in te schatten hoelang je precies bezig bent omdat er soms meerdere stappen nodig zijn om een sausje te maken.
De recepten zijn niet voor een gehele maaltijd, je zou de recepten wel kunnen combineren om zo een complete maaltijd op tafel te zetten. Met een complete maaltijd ben je wel even bezig omdat de bereiding vrij uitgebreid is. De gerechten zijn daarnaast lekker luxe zoals lamsbout met vijgen of een burrata met geroosterde aubergine. Je kunt dit kookboek ook gerust openslaan als je een luxe diner of kerstdiner op tafel wil zetten. Succes is dan zeker gegarandeerd met de gerechten!
Uitgeverij: Lannoo
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.