KEUKENKRONIEKEN! Nigel Slater
– .Nigal Slater
De ultieme recepten van Nigal Slater
Keukenkronieken vertelt het verhaal van Nigel Slater’s leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree.
Nigel Slater is een grote naam in de culinaire wereld. Al jarenlang verdient hij de kost als kookboekenschrijver, journalist en tv-presentator. En niet geheel onbeloond. Al ruim 25 jaar schrijft hij smakelijke foodcolumns voor The Observer en won ontelbaar veel prijzen voor zijn kookboeken en recepten. Als kers op de taart werd hij zelfs geridderd in de orde het Britse Rijk, voor zijn verdiensten in de wereld van koken en literatuur. Als Nigel dus zegt dat iets lekker is, kun je er blind op vertrouwen dat het zal smaken.
Nigel noemt zichzelf geen chef, maar een echte thuiskok (waarmee hij zichzelf, naar mijn mening tekortdoet). Hij doelt daarmee op het koken van eenvoudig eten, waarin je lekker roert met een houten pollepel en vooral niet op een kunstig resultaat uit bent. Nigel beschrijft zijn kookkunsten het liefste als ‘eenvoudig, alledaagse kost en dingen die je graag eet als je na een lange dag werken thuiskomt’. En dat klinkt mij als muziek in de oren. Want om van slechts een paar ingrediënten iets lekkers te maken geeft onmetelijk veel plezier.
Keukenkronieken is Nigel’s nieuwste kroonjuweel en vertelt het verhaal van zijn leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren veranderd is. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter zijn recepten, zoals de herinnering van de eerste baguette die hij at in Parijs, zijn liefde voor Japanse ingelegde radijsjes en zijn eerste stukje chocoladetaart met botercrème. Keukenkronieken bevat Nigel’s favoriete recepten, welke hij dagelijks thuis kookt; oftewel het hart en de ziel van zijn kookkunsten. Zijn ultieme collectie, met meer dan 200 recepten verspreid over 480 pagina’s.
Keukenkronieken biedt veel inspiratie voor alledaagse maaltijden. Allen smakelijk en allen zo geschreven dat ze na een semi-snelle bereiding op tafel staan. Mocht je nog geen andere boeken van Nigel Slater in je boekenkast hebben staan; dan is dit een perfect exemplaar om je collectie mee te beginnen.
Uitgeverij: Fontaine
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.