ASIAN GREEN! Ching-He Huang
– Ching-He Huang
100 vegan recepten uit de Aziatische keuken
Wat een heerlijk kookboek is dit!
De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.
In het voorwoord verteld Ching-He Huang dat haar man Jamie veganist is. Hij heeft zijn hele leven last gehad van eczeem en astma en nadat hij veganist werd verdwenen zijn klachten. Sindsdien is ze er meer dan ooit van overtuigd dat voedsel een medicijn is. Ze werd zelf 80% van de tijd vegan, tijdens de lockdown en het schrijven van dit kookboek waagde ze de sprong en werd ze volledig veganist. Iets wat ook beter paste bij haar boeddhistische levensvisie.
Een toko in de buurt is altijd fijn en in het geval van Asian green zou ik zeggen dat het erg handig is, want supermarkten hebben veel maar lang niet altijd alles. Buiten dat is het altijd leuk om inspiratie op te doen en ingrediënten te ontdekken. In Asian green staan diverse basis recepten maar als je tofu of kimchi wil kopen zit je bij een toko eigenlijk altijd goed. Ben je onbekend met sommige ingrediënten? Achterin Asian Green staat uitleg over alle producten die in het boek worden gebruikt.
Wat kun je in het boek vinden? Ontbijtjes, spannende soepen, exotische salades, snel eten, warm en troostend, voedsel om te delen en een hoofdstuk voor de zoetekauw. De gerechten zijn zo ontwikkeld dat ze meestal snel op tafel staan er staan tijdsindicaties bij. Overal staat een foto bij van het eindresultaat en ook de voedingswaarden worden vermeld. Achterin het boek vind je een handleiding over hoe je het beste kunt wokken, hoe je het beste rijst kookt en hoe je zelf kimchi, seitan en tofu maakt. Als je echt wil leren zelf te koken met ingrediënten als seitan en tofu dan is dit je kookboek.
Als je de ingrediënten eenmaal in huis hebt kun je snel een maaltijd op tafel hebben staan.
Uitgeverij: Becht
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.