Bananabread - Christelle Huet-Gomez
– Christelle Huet-Gomez
Eindeloos kunt variëren op het geliefde bananenbrood!
Ook zo gek op bananenbrood, maar kun je wel wat variatie gebruiken? Dan is het nieuwe themaboekje van uitgeverij Becht het ideale cadeautje voor jezelf of een ander. Als je dacht dat bananenbrood ophield bij bananen, dan heb je het mis. In het nieuwe boekje vind je maar liefst 32 variaties op de klassieker met kaneel.
Het is makkelijk te maken, het hoeft niet te rijzen, het is lekker zoet en bovendien is er bijna niemand te vinden die het niet lust. Bananenbrood is handig en veelzijdig: je eet het als ontbijt, maar neemt het ook gemakkelijk mee als verrassend tussendoortje. De bananen zorgen er niet alleen voor dat het brood, dat overigens meer lijkt op cake, lekker zoet is maar ze geven ook nog eens een heerlijk smeuïge structuur mee.
Zoals we gewend zijn van de themaboekjes van Becht, heeft ook dit boekje een no-nonsense opzet met duidelijke recepten begeleid door prachtige fotografie. Geen ellenlange verhalen, maar een duidelijke inhoudsopgave zodat je meteen weet wat je kunt verwachten. Zo worden de 33 recepten ingedeeld in Banaan Klassiek, + noot, + chocolade, + fruit, op z’n Amerikaans en met de smaak van bananabread.
Op één pagina leer je kort en bondig de basis van het bakken van Bananabread, waarbij je meer uitleg krijgt over de oorsprong, welke bananen je het best kunt gebruiken, wat baking soda nou is, over de baktijden en hoe je bananabread het beste kunt bewaren. Direct daarna word je overdonderd met een hele berg bananabread-inspiratie. Favorieten die meteen in het oog springen zijn: Bananabread met vijg en walnoot, met speculoos en chocolade, met framboos en pistache en cookies met bananabread-smaak.
De recepten zijn heel recht door zee met een duidelijke titel, links een kolom met de ingrediënten en rechts een brede kolom met de bereidingswijze. De begeleidende fotografie die je terugvindt bij elk recept is, zoals we gewend zijn, van een hoge kwaliteit. Geheel in het thema van het boekje is gewerkt met geel- en bruintinten, hetgeen een smakelijk geheel vormt.
De themaboekjes van Becht zijn ontzettend leuk om te verzamelen. Het zijn minder de verhalende koffietafel-kookboeken die we de laatste tijd veel voorbij zien komen, maar dit zijn nog echt boekjes die vieze bladzijdes zullen krijgen. Zeker dit smakelijke bakboekje waarmee je vrijwel eindeloos kunt variëren op het geliefde bananenbrood.
Recensie: Leonie Kohl
Uitgeverij: Becht
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.