Choc Addict - Aurélie Desgages en Thomas Feller
– Aurélie Desgages en Thomas Feller
Een geweldige instapbijbel voor een chocoholic met minder ervaring in de keuken!
Een super dik boek (382 pagina’s) alleen over chocolade! Oh my, ik durfde het nauwelijks open te slaan, bang als ik was voor al het lekkers dat ik zou gaan vinden (en zeer waarschijnlijk zou gaan maken en opeten……..) Toen ik er eindelijk aan begon werd het inderdaad watertanden……..de foto’s……, de recepten…..
Maar laten we beginnen bij het begin. Er staat meer in het boek dan alleen recepten.
Het boek begint met een inleiding waarbij van alles verteld wordt over chocolade en gezondheid door een voedseldeskundige. Wist je dat cacao weinig suiker bevat, weinig vet (als je het vergelijkt met kaas) maar veel eiwit in zich heeft en zelfs vezels? Chocolade, zo vertelt het boek, is ook goed tegen angst, stress en hoge bloeddruk en vermindert de kans op een beroerte. Dat klinkt goed!
Het eerste wat me opviel aan het boek zijn de geweldige foto’s. Absoluut fantastisch!
De recepten in het boek zijn goed te maken door iedereen. Ze bevatten geen ongebruikelijke ingrediënten. Wel heb je af en toe speciaal gereedschap nodig maar dat wordt goed besproken in de eerste hoofdstukken. Daarin leer je de technieken voor het maken van chocoladedecoraties en ganache op verschillende manieren. Maar ook truffels, bonbons, glazuren, coulis, banketbakkersroom en botercrème. Een foodie kan hier handig gebruik van maken bij het maken van desserts.
Het receptgedeelte is goed gestructureerd en alles kan gemakkelijk worden gevonden in het register, achter in het boek. Hoewel de recepten eigenlijk allemaal geweldig lekker zijn zou ik geen moeite hebben gehad met een wat hogere moeilijkheidsgraad. Ik zou wel wat meer uitdaging willen. Maar misschien komt dat omdat ik zelf elke dag in de keuken sta te experimenteren. Toch is het boek een geweldige bron van veel fundamentele recepten zoals Gianduja, fudge, cakes, parfait, mousse en ijs. En bij elk recept krijg je handige tips van wat je met het eindproduct kunt doen en met welke technieken je gerechten kunt bewaren.
Het boek is een geweldige instapbijbel voor een chocoholic met minder ervaring in de keuken. Maar het is ook een leuk inspiratieboek dat het mede vanwege de geweldige foto’s ook goed doet op de salontafel. Ik weet zeker dat ik het snel weer eens ga gebruiken. Want ik wil de chocoladekoekjes met de tonkaboon maken, de chocolade mint marshmallows en de souffletaart met melkchocolade en hibiscus ..om maar eens ergens mee te beginnen en mijn hele omgeving mee te verwennen.
Soms kan het lastig zijn als je een foodie bent want met voornemens voor het nieuwe jaar……
Recensie: Isabel Brummer
Uitgevrij: Lannoo
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.