Feestbakboek! Stefan Elias
– Stefan Elias
Legendarisch feestgebak
Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, bewees met zijn bestsellers Belgisch Bakboek en Wereldbakboek al dat hij zijn tijdloze recepten op een heldere en eenvoudige manier kan uitleggen voor de thuisbakker.
De auteur van het Wereld Bakboek is meesterbakker Stefan Elias. Als kleine jongen wilde Stefan al graag bakker worden, maar van zijn ouders moest hij eerst zijn basisopleiding op het Internaat voltooien. Regelmatig was hij voor de verleidelijke etalage van bakkerij Bloch te vinden. Waar hij al likkebaardend de lekkernijen stond te bewonderen.
Op zijn zeventiende ging hij uiteindelijk toch naar de bakkersschool en volgde daar een tweejarige opleiding. Toen er bij Bloch een vacature vrij kwam hoefde Stefan er niet over na te denken en solliciteerde meteen naar de baan van zijn dromen. Stefan werkte ruim achttien jaar voor deze bakkerij totdat het in 2008 definitief haar deuren sloot. Gelukkig wordt dit culinair erfgoed voortgezet voor Stefan aan de hand van dit feestelijke bakboek!
Voor dit slotstuk van zijn trilogie verdiept hij zich in de rijke geschiedenis van Belgische en buitenlandse feesten en zoekt hij naar de allerbeste bakrecepten voor elke gelegenheid – van een ontbijt met knapperige koffiekoeken over een zoet tussendoortje, een lunch met feestelijk hartig gebak, een ‘pateeke’ bij de koffie en scones bij de thee tot een stukje taart na het diner en een stiekeme macaron voor het slapengaan.
Stefan Elias: ‘Als bakker heb je de luxe dat je weinig grondstoffen nodig hebt om toch iets ontzettend lekkers op tafel te toveren. Misschien wel het belangrijkste dat je daarbij nodig hebt, is geduld. Daarin zit vaak het geheim van de smaak.’
Stap voor stap en met handige tips legt Stefan Elias uit hoe je zelf aan de slag kan gaan. Ouderwetse taarten zoals javanais en driekoningentaart, koekjes, verrassingsbroodjes, feestkoeken, zondagse gebakjes, zoete en zoute verwennerijen, en zelfs roomijs of truffels: deze meer dan honderd heerlijke recepten maken ook van een doordeweekse dag een feest!
Ben je nieuwsgierig of je net zulke lekkere Feestgebak kunt (leren)bakken als Stefan Elias? Pure verwennerij! Met de goede tips en smakelijke recepten in dit boek kan ook jij direct aan de slag.
Uitgeverij: Hannibal
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.