GOURMET CUISINE - ASLIHAN SABANCI
– ASLIHAN SABANCI
Lekker eten in combinatie met wetenschap!
Aslihan Koruyan Sabanci schreef haar eerste boek niet alleen met gluten-vrije recepten maar ze wordt vooral geprezen om haar heerlijke Turkse gerechten en haar nutritionele analyse. Aslihan is voormalig eerste plaats winnaar van het cookbook “Beste gezondheid en voeding” op de jaarlijks Gourmand World Cookbook Awards, met haar boek “Gluten vrije mediterrane gastronomische keuken”.
Ruim twee jaren van uitgebreid onderzoek ging vooraf. Elk recept zorgvuldig gekozen voor Sabanci.
Het boek geeft per recept grafieken weer met de vitamine en minerale waarden die bepaald zijn door medische specialisten en nutritionele wetenschappers. Dit zijn oa. waardes van koolhydraten, vet, eiwit, vezel, folic acid, calcium, vitamine D, E, A, B1, B2, niacine, zink, magnesium, kalium en natrium.
Het eindproduct is een prachtige 320-pagina’s tellende boek aangevuld met volledige kleurenfoto’s van meer dan 150 beproefde en geteste, gemakkelijk en smakelijke mediterrane keuken recepten, alle gemaakt met toegankelijk ingrediënten.
“Tijdens het samenstellen van mijn recepten in dit boek wilde ik ook nuttige informatie voor voedsel-gevoelige mensen zoals ik,” zegt Sabanci. “Ik hoop dat mijn boek niet alleen nuttig is voor mensen die gluten-gevoelige of coeliakie patiënten zijn maar ook voor hun families en aan het global lezerspubliek dat enthousiast is over het heerlijke eten van het Middellandse-zeegebied.
Lekker eten in combinatie met wetenschap!
Uitgeverij:
Eigen Beheer
Taal:
Nederlands
Recensie:
Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.