HAM! Stefaan Daeninck
– Stefaan Daeninck
Kijkje in wereldvermaarde hamcultuur
maandag 2 september 2019
Europa heeft de heerlijkste hammen: ontdek ze in recepten en verhalen in dit waanzinnig on subject kook- en kijkboek. In Ham verdiept auteur Stefaan Daeninck zich in de Europese wereldvermaarde hamcultuur. Op zijn boeiende reis neemt hij de lezer mee van de Spaanse pata negra naar de Franse jambon de Bayonne, en van de Italiaanse Prosciutto di Parma naar de Duitse Schwarzwaldschinken en de Vlaamse Ganda Ham.
Daeninck vertelt het verhaal van varken tot ham, met oog voor de specifeke productie- en rijpingstechnieken en voor de onmiskenbare verschillen in geur, textuur, uitzicht en smaak. Bovendien maakte hij met elk van de tophammen een reeks van smakelijke gerechten. Er zijn extra recepten van Massimo Bottura en Geert Van Hecke.
Uitgeverij: Lannoo
Recensie: Marco Louter
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.