HET NORDIC KOOKBOEK - Gísli Egill Hrafnsson en Inga Elsa Bergpórsdóttir
– Gísli Egill Hrafnsson Inga Elsa Bergpórsdóttir
Eenvoudige, gezonde een eerlijke gerechten voorop!
maandag 3 april 2017
Inga en Gisli baten een gastenhuis uit in IJsland waar ze jaarlijks heel wat buitenlandse gasten ontvangen. De toeristen krijgen steevast streekgebonden gerechten te proeven, klaargemaakt door de enthousiaste kookliefhebbers. Het boek is dan ook een uitnodiging om een reis te maken door de Scandinavische landen om zo zelf de prachtige natuur en ook de rijkdom van de Scandinavische keuken te leren kennen.
Het boek zelf bevat prachtige foto’s die je doen wegdromen van een mooie reis en heel veel lekker eten. Inga en Gisli nemen je in beeld en smaak mee naar Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen en IJsland. De vormgeving van het boek vergeleken met de sfeervolle fotografie zijn heel erg druk met soms 6 verschillende lettertypes op eenzelfde pagina. Dit maakt de pagina’s soms weinig overzichtelijk. Gelukkig zijn de recepten dan weer heel inspirerend!
Het boek stelt eenvoudige, maar gezonden een eerlijke gerechten voorop. Drie eigenschappen die heel belangrijk zijn in de Scandinavische keuken. De Noordse keuken kennen we allang van pekelharing, gravlax en smørrebrød , maar deze hartverwarmende keuken heeft nog zo veel meer te bieden. Ik ga alvast van start met de gebakken Leng met wortelsaus en kreeg spontaan ook zin in rendierstoofpot.
Recensie: Amylia de Schepper
Uitgeverij: Lannoo
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.