HET BURGER BOEK! Martin Kintrup
– Martin Kintrup
Tips en technieken voor de heerlijkste burgers
Het Burger Boek presenteert de veelzijdige wereld van burgers. Het bundelt alles wat de moeite waard is om te weten, en alle tips en tricks om de perfecte burger te bereiden. Martin Kintrup heeft een bouwpakket klaar waarmee elke burgerleek zijn eigen burger kan maken. Want met de juiste formule kan iedereen een echte smaakexpert worden.
Dat burgers veel meer kunnen zijn dan een broodje met een schijf vlees, een plakje augurk en wat saus is de laatste jaren wel duidelijk geworden. De burger is mede dankzij de foodtrucks en -festivals volwassen geworden. En om thuis ook te kunnen genieten van zo’n super burger is er nu dit boek. Alles wat je moet weten staat erin. Van broodjes tot burgers, van sauzen en salades tot frieten en andere bijgerechten. Met dit boek bouw je de lekkerste burgers echt helemaal zelf.
In het boek staan de recepten voor verschillende soorten broodjes, diverse burgers en er zijn zelfs recepten voor pulled pork en pulled lamb. Vervolgens zijn er hoofdstukken zijn volledig gewijd aan de opbouw van de meest mooie en exotische burgers. Bijvoorbeeld een Waikiki beach, een Tokyo tower en een Deep forest. Of heb je misschien meer trek in een Alpine, Oriënt-Express of een Bifteki de luxe? Liever een burger zonder vlees? Ook dat kan met onder andere een Don Quijote, Green hell of Phoenicia. Als de namen je nog niet doen watertanden dan doen de foto’s dat wel. Het ziet er allemaal zo mooi en lekker uit.
Omdat je er met broodjes en burgers alleen natuurlijk niet bent, staat het laatste hoofdstuk vol Best buddy’s. Ofwel onmisbare sauzen, bijgerechten en salades. Mango-ketchup, verse ananas-salsa, whisky-barbecuesaus, sjalottenconfit, joppiesaus, wasabimayonaise en Deense remoulade. Maar ook zoete aardappelfriet, saliecourgette, coleslaw, vegaspiesjes en pikante maïskolven om erbij te serveren. Je vind het allemaal in dit boek.
De recepten zijn makkelijk geschreven en de ingrediënten zijn ook prima verkrijgbaar. Een enkele keer wordt er gebruik gemaakt van seitanpoeder en kala namak (Indiaas zwart zout). Daarvoor zal je waarschijnlijk naar de toko of natuurwinkel moeten want ik denk niet dat dit in de supermarkt verkrijgbaar is. Hoewel de afzonderlijke recepten niet moeilijk zijn vraagt het wel behoorlijk wat tijd als je alle onderdelen van de burgers zelf wilt maken. Het is het uiteindelijk méér dan waard maar je maakt zo’n burger niet even snel op een doordeweekse dag. Althans ik niet. En dat is misschien maar goed ook. Dit zijn burgers waar je de tijd voor moet nemen en rustig van moet genieten!
Ik ben in elk geval onder de indruk van het boek en de recepten en heb inmiddels een overheerlijke burger gemaakt. Wil jij ook weleens bijzondere burgers op tafel zetten dan is dit boek echt een aanrader.
Martin woont op een boerderij aan de rand van Münster. Omdat streetfoodmarkten en hamburgertenten een magische aantrekkingskracht op hem uitoefenen, wijdde Martin zich in zijn boeken met veel energie aan deze onderwerpen. Hij is al meer dan 15 jaar een succesvol auteur en foodstylist en schreef meer dan 30 kookboeken, waarvan verschillenden bekroond werden.
Uitgeverij: Lannoo
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.