HOME MADE BASICS! Yvette van Boven
– Yvette van Boven
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken
Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis gemakkelijke dagelijkse kost te bereiden. Met Home Made Basics heeft Yvette van Boven een inspiratieboek voor iedereen gemaakt: voor jong of al iets ouder, voor iedereen die graag de basis van het koken wil leren en alles zelf wil kunnen maken. Met de recepten uit dit boek zet u het hele jaar door vers, helemaal zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel. Met veel aandacht voor groentegerechten, is Home Made Basics een modern doe-het-zelf-kookboek en een waardige opvolger van het tien jaar geleden verschenen Home Made.
Ze is chef-kok, illustrator, tv-presentator en columnist. Samen met haar man, fotograaf Oof Verschuren, maakt ze succesvolle kookboeken. Met haar eigen kenmerkende mooie illustraties met korte instructies bij de receptuur. Ze doen alles samen, tot en met het ontwerp en grafisch design. Het eerste boek Home Made werd ‘Kookboek van het jaar’ en haar werk is sindsdien wereldwijd uitgebracht, vertaald in het Engels, Duits, Spaans en Frans.
Home Made Basics is opnieuw een culinair feest. Met heerlijke recepten voor elke dag die echt iedereen makkelijk kan maken. Yvette laat zien hoe je op je eigen fornuis zelf eenvoudig, betaalbaar en origineel kan koken. Duurzaam en gezond met ingrediënten van de boer, imker, tuinder of de lokale buurtsuper. Resultaat: je eigen ambachtelijke Home Made Basics, van heerlijke dressings tot huisgemaakte tortilla’s.
Salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozzarella
Bereiden: 15 minuten
Bijgerecht voor 4
Lunchgerecht voor 2
voor de vinaigrette
60 ml lichte olijfolie
2 eetl. rodewijnazijn
1 eetl. grove mosterd
voor de salade
rode pruimen (300 gram), gehalveerd en ontpit
1 venkelknol, dun geschaafd*
200 gram jonge bladsla of het hart van 1 friseesla, gescheurd
2 bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
handvol (15 gram) basilicumblaadjes, gescheurd
handvol (15 gram) verse tuinkruiden, ik pluk graag in de tuin: duizendblad, wilde rucola, venkeltoppen, maar het is geen must
snuf zoutvlokken (bijvoorbeeld maldon) en versgemalen zwarte peper
Meng in een schaal alle ingrediënten voor de vinaigrette, voeg de pruimen toe en laat de smaken 10 minuten op elkaar inwerken.
Meng de venkel met de slablaadjes in een grote schaal. Voeg de vinaigrette, de gemarineerde pruimen en de buffelmozzarella toe en hussel.
Bestrooi de salade met het verse basilicum, de verse kruiden, zoutvlokken en peper.
Serveer de salade met knapperig brood.
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.