Koffiekenner word je zo - Sébastien Racineux en Chung-Leng Tran
– Sébastien Racineux en Chung-Leng Tran
Een moderne koffie-encyclopedie en baristahandboek in één!
Hoeveel millimeter mag de cremalaag van een espresso zijn? Wat is ballotage? En hoe krijg je een tulp in je cappuccino? Dit en nog duizend andere koffiewetenswaardigheden kom je te weten na het lezen van ‘Koffiekenner word je zo’ van uitgeverij Good Cook. Niet zozeer een klassiek kookboek met recepten, maar eerder een moderne koffie-encyclopedie en baristahandboek in één.
Met ‘Koffiekenner word je zo’ heeft Good Cook zichzelf overtroffen wat betreft illustraties. Dit boek wil je alleen al hebben voor de grappige, leuke en mooie tekeningen. Ze geven je ook heel snel een beeld van de veelzijdigheid van het kookboek: het behandelt echt alle aspecten van koffiedrinken, koffiezetten, koffie branden tot aan de teelt van de koffieboon. Met dit boek haal je een schat aan koffiekennis in huis.
Zoals gezegd vrijwel geen recepten, maar wel alles wat een coffeelover wil weten. Er zijn secties in het boek waar koffie-experts een boekje opendoen over de echte koffie-knowhow. Soms kan het boek zelfs vrij technisch worden, maar dat is alleen maar leuk voor de echte koffiefreak. Zo worden de verschillende manieren van koffiebonen malen schematisch naast elkaar gezet, compleet met een vergelijking tussen de verschillende molens. Ook de verschillende manieren van koffiezetten en de bijbehorende apparaten worden uitvoerig besproken.
De verschillende soorten bereidingsmethoden van koffie die behandeld worden zijn de basisvarianten espresso, cappuccino, filterkoffie en ijskoffie. Bij elke koffie wordt precies uitgelegd wat je allemaal nodig hebt en welke handelingen er verricht dienen te worden voor een perfect exemplaar. Ook als het alsnog misgaat staan er uitgebreide tips and tricks op jouw koffie de volgende keer wel te laten lukken.
Van ludiek ‘wat voor koffiedrinker ben jij?’, praktisch ‘hoe lees je een pak bonen’, tot specialistisch ‘reinigen, sorteren en verpakken van de groene koffie’, dit boek behandelt alles en stoomt je klaar tot een ware thuisbarista. Het is een echt hebbedingetje, maar zeker voor koffieliefhebbers is ‘Koffiekenner word je zo’ ook weer een perfect cadeau.
Recensie: Leonie Kohl (veggievariation.nl)
Uitgevrij: Good Cook
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.