LA CUCINA VERDE - Miki Duerinck & Kristin Leybaert
– Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Groenten een glanzende hoofdrol!
Twee Belgische dames hebben hun hart verloren aan de Italiaanse keuken. Dat in combinatie met hun liefde voor groenten heeft geresulteerd in La Cucina Verde, een vegetarisch kookboek vol recepten uit de authentieke Italiaanse keuken. Dit kersverse kookboek biedt meer dan 150 pagina’s pure Italiaanse kookinspiratie voor de bewuste levensgenieter.
Het is een klassiek kookboek met pure Italiaanse gerechten, maar in La Cucina Verde spelen juist groenten een glanzende hoofdrol. Alle recepten zijn vegetarisch of veganistisch en klinken allemaal even lekker. Het is ingedeeld in hoofdstukken die kenmerkend zijn voor de Italiaanse keuken: antipasti (hapjes), zuppa (soep), primi piatti (voorgerechten), pasta’s, pizza’s, secondi piatti (hoofdgerechten) en dolce (zoetigheid).
Pure, Italiaanse ingrediënten
Snel overzicht krijg je achterin het boek in de registers. Handig: er is een receptenregister per hoofdstuk én per ingrediënt. De ingrediënten beloven al veel goeds… veenbessen, zeekraal, saffraan, prinsessenbonen, portobello, pastinaak en eekhoorntjesbrood. Ook de namen van de gerechten laten je al watertanden, dus we duiken snel eens wat verder het kookboek in!
Niet alle recepten worden begeleid door een foto, wat begrijpelijk is door de veelheid aan recepten. Als er een foto bijstaat, dan is dat altijd een feest van kleur en variatie. De fotografie is licht en kleurrijk en verrijkt het kookboek aanzienlijk. De vormgeving sluit aan op de titel en is veelal groen en verder wit, ruimtelijk en overzichtelijk. Dankzij de fotografie en vormgeving is het boek fijn in gebruik.
Klassiekers en verrassingen
Wat kun je verwachten bij de vegetarische keuken van Italië? Natuurlijk kom je de klassiekers tegen zoals minestrone, panna cotta, risotto en allerlei pizza’s en pasta’s. Je zult door dit boek ook heel wat nieuwe Italiaanse delicatessen leren kennen zoals polentafrietjes, tomatentartaar, seitanstrudel en avocado-ijs. Stuk voor stuk creatieve gerechten gemaakt van toegankelijke ingrediënten.
La Cucina Verde is een creatie uit De Vegetarische Kookstudio in het Belgische Gent. Hier storten Kirsten Leybaert en Miki Duerinck zich op het ontwikkelen van vegetarische recepturen, die ze doorgaans delen middels kookworkshops, maar gelukkig ook verspreiden onder een breder publiek in hun inspirerende kookboeken. La Cucina Verde is alweer het zevende kookboek van de dames en zeker een welkome uitbreiding op de serie.
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.