Lasagne - Sandra Mahut
– Sandra Mahut
Lasagnebladeren vormt het fundament waarop verder in het boek eindeloos gevarieerd wordt!
Lasagne is het nieuwe themaboekje van uitgeverij Becht en is niet te versmaden voor de echte pastaliefhebber. Met de beroemde laagjespasta als overkoepelend thema komt zowel de klassieke basis aan bod als creatieve variaties die toch allemansvrienden zijn. Met een rustige lay-out en kleurrijke fotografie is dit een mooi verzamelwerkje geworden.
Een stijlvolle cover met glanzende letters nodigt uit om kennis te maken met de vele lasagnevariaties die het kookboek biedt. Het boekje opent direct met een inhoudsopgave waarbij de verschillende lasagnes worden onderverdeeld in lasagne met vlees, lasagne met vleeswaren, lasagne met vis, lasagne met groenten en lasagne met kaas.
Voordat het meest klassieke recept ‘lasagne bolognese’ aan bod komt, leer je eerst de basis. Het basisrecept voor bechamelsaus en het basisrecept voor tomatensaus, samen met lasagnebladeren vormt het fundament waarop verder in het boek eindeloos gevarieerd wordt. Klassieke recepten (zalmlasagne, spinazie-ricottalasagne en pompoenlasagne) worden afgewisseld met verrassende combinaties zoals lasagne met konijn en tomaat, lasagne met krab en kerrie en lasagne met kalkoen en kerstomaatjes. Een totaal van 33 lasagnerecepten kun je terugvinden, elk begeleid met fris en stijlvol fotomateriaal en met uitvoerig beschreven recepten.
De recepten zijn opgesteld in een klassieke indeling met bovenaan de titel, links een opsomming van de ingrediënten met erboven voor hoeveel personen het recept geschikt is, hoe lang de bereidingstijd wordt ingeschat en hoe lang de lasagne de oven in moet. De rechterkolom is gewijd aan de receptbeschrijvingen die praktisch en duidelijk zijn.
Het themaboekje lasagne volgt niet de klassiek Italiaanse keuken, maar bevat moderne recepten die laagdrempelig zijn en normale ingrediënten bevatten. Het is een leuke toevoeging in de kookboekenverzameling en het laat zien hoe veel je kunt variëren met een gerecht dat je waarschijnlijk altijd op dezelfde manier maakt.
Recensie: Leonie Kohl (veggievariation.nl)
Uitgevrij: Becht
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.