LEKKER LOKAAL! Breydel
– Breydel
Orginele recepten
Door rechtstreeks bij de boer of producent aan te kopen, eet je veel verser en gezonder. Je helpt het milieu én steunt de lokale economie. Redenen genoeg dus om bewust te kiezen voor Lekker lokaal. Bovendien mogen we best trots zijn op onze Belgische lekkernijen en kun je hiermee eindeloos variëren.
Dit kookboek zit boordevol recepten met ingrediënten van eigen bodem. Breydel en andere erkende streekproducten spelen de hoofdrol. Je ontdekt ongetwijfeld nieuwe smaken en verrassende combinaties. Van pure comfort food tot culinaire pareltjes.
Over de manier waarop we ons voedsel produceren en consumeren bestaat wereldwijd een
levendig debat. Landbouw en voedselconsumptie vormen een van de belangrijkste thema’s
in het klimaatdebat. Iedereen die dat wil kan een steentje bijdragen door meer in te zetten op lokale voeding. Zo eet men vaker verser en gezonder. Het milieu aspect en de steun aan de lokale economie zijn al meermaals beschreven en bewezen bij het gebruik van lokale producten. De laatste tien jaar zet Breydel, onder impuls van zaakvoerder Ivan De Keyser, hard in op duurzaamheid en beleving. Zo wordt het vlees gekweekt door lokale varkenshouders en kreeg het verhaal van Breydel een upgrade met ‘Beleef Breydel’ als slagzin.
Met dit kookboek willen de initiatiefnemers dan ook het belang en unieke karakter van onze lokale voeding op een duurzame manier in de verf zetten. In het kookboek staan 55 gerechten met Breydel en andere al dan niet erkende streekproducten. Zo werkten maar liefst 24 partners mee waaronder Jules Destrooper, Gandaham, Vondelmolen en Inex, maar ook minder gekende namen zoals Biscuiterie Grillet en Schapenmelkerij Bosschelle.
Het boek bevat zowel starters, voorgerechten, hoofdgerechten als desserts. Het Breydel kookteam met Kartien Velghe, Dany De Schutter en huischef Eric Campens onder leiding van chef Dietrich Degrave van Landgoed Den Oker te Zomergem wisten voor hun recepten talrijke streekgebonden producten te combineren. Oostendse oester met Breydel en Valeir blond bier, flan van erwtjes met gerookte heilbot en espuma van Breydelspek, vol-au-vent met Breydelschenkel Valeir blond bier en speculoos van La Confiance en geitenkaas van Le Larry of Crème brûlee met West-Vlaamse lukken en framboos zijn maar een paar voorbeelden. Dat alles prachtig in beeld gebracht door Heikki Verdurme.
Uitgeverij: Lannoo
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.