Made at Home! Georgio Locatelli
– Georgio Locatelli
Ruim 150 Italiaanse familierecepten
Giorgio Locatelli’s Made at Home is een kleurrijke verzameling van de gerechten die de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken dagelijks maakt voor familie, vrienden en zijn ‘andere’ familie, het team van het vermaarde Londense restaurant Locanda Locatelli. Van hartverwarmende Toscaanse tomatensoep en de lievelingssalade van zijn vrouw Plaxy, met wortel, appel en munt, tot de zaterdagse personeelsmaaltijd uit het restaurant (pizza!), rundvlees- enaardappelstoof zoals zijn grootmoeder die altijd maakte en de baci di dama – ‘dameszoenen’ van amandel en chocolade – uit zijn kindertijd: dit zijn de heerlijke maaltijden die Giorgio Locatelli thuis op tafel zet.
Bij het openen van het nieuwe boek spat de persoonlijkheid van Giorgio van de pagina’s. Het eerste kopje luidt: De plekken waar ik mij thuis voel. Hierin schrijft Giorgio over zijn gezin, zijn vrouw Plaxy en zijn kinderen Jack and Margherita, zijn thuis, zijn familie, verleden en tradities. Je merkt dat het voor Giorgio Locatelli van belang is dat de gerechten een familiemaaltijd zijn, gerechten die iedereen graag eet.
De gebruikte ingrediënten lijken op het oog eenvoudig, maar volgens Giorgio gaat het om de kwaliteit. Bij elke receptuur staat een persoonlijke ervaring van de chef beschreven, wat zorgt voor een intiem gevoel. Alsof je bij hem aan de bar zit met een mooi glas wijn en hij vertelt over zijn bijzondere leven. Een bijzonder boek.
Uitgeverij: Fontaine
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.