Modern vegetarisch! Anna Jones
– Anna Jones
Meer dan 200 creatieve recepten voor elke dag
Ons eetgedrag verandert. Veel mensen willen minderen met vlees eten en gerechten maken die lichter, wat gezonder en wat minder duur zijn.
Anna Jones geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten, met recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Met recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt – verschillende granen, zaden en seizoensgroenten – en een alternatieve benadering van koken die niet gebaseerd is op zuivel, zware koolhydraten en gluten: dit is een boek om te koken zoals we nu willen eten.
Anna Jones is chefkok, foodstylist, columnist bij The Guardian en schrijft voor diverse andere Britse kranten en tijdschriften. Ze werkte samen met geliefde chefs als Antonio Carluccio, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver en Mary Berry. Van haar hand verschenen eerder de kookboeken Vegetarisch het jaar door en Een nieuwe manier van koken. Daarnaast werkte ze met andere bekende chef-koks, zoals Henry en Tom Herbert (The Fabulous Baker Brothers), Stevie Parle en Antonio Carluccio en kookte voor royalty’s, politici en LA-schoolkinderen. Ze woont, schrijft (oa als columnist bij The Guardian) en kookt in Hackney, Oost-Londen.
Het boek bestaat uit elf hoofdstukken met recepten. Er is een hoofdstuk voor ontbijt, lunch, salades, bijgerechten, brood of desserts. Aan het eind van het boek staat een lijst met recepten die ofwel volledig glutenvrij en veganistisch zijn, of heel eenvoudig aangepast kunnen worden. Voorbeelden van recepten die voorbij komen zijn een kikkererwtenstoof met ingemaakte citroen, farro met geroosterde prei, zoete aardappeltortilla met amandelsalsa en appel-melassecake met honingglazuur. De recepten variëren van gemakkelijk tot moeilijk.
De ingrediënten die gebruikt worden zijn 90% verkrijgbaar in de gewone supermarkt; voor bijzondere soorten meel/bloem en tofu zul je een tripje moeten maken naar de biologische supermarkt. Er staan maar liefst 200 recepten in dit grote boek, maar omdat het een zachte kaft is en redelijk strak geplakt, blijven de pagina’s bijna niet openstaan als je een recept wilt koken. Je hebt echt een grote standaard nodig om dit boek in bedwang te houden.
Uitgeverij: Fontaine
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.