Mosselen Piet DeVriendt | Restaurant Oesterput
Piet DeVriendt | Restaurant Oesterput
50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken!
Mooie aanleiding voor het recenseren van dit heerlijke mossel kookboek!
Zaterdag 3 september begint de Nationale Mosselweek. Hoewel het mosselseizoen dit jaar – extreem vroeg – op 29 juni begon, betekent in Nederland de ‘r’ is in de maand nog altijd de officieuze start van het mosselseizoen. In de Nationale Mosselweek serveren zo’n 250 restaurants, van Zeeland tot Limburg en van de Achterhoek tot Ameland een speciaal mosselmenu of -gerecht.
De Vlamingen eten ze het liefst met brood. Nederlanders graag met frietjes. Maar je kunt zoveel meer met de schelpdiertjes. Piet Devriendt, mosselchef van restaurant Oesterput aan de Belgische kust, selecteerde nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit.
Mosselen zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitamines en nauwelijks vet. En met dit boek heb je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten stap voor stap uit, zodat ook een niet-geoefende kok lekkere mosselgerechten op tafel kan toveren.
Mijn favourite mosselgerecht: mosselensoep, groene dressing en chorizo!
Uitgeverij:
Carrera
Taal:
Nederlands
Recensie:
Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.