ONS VOEDSEL – Frans M. de Jong
– Frans M. de Jong
Bewuste keuzes voor een gezond voedingspatroon liggen hiermee binnen handbereik!
Een lijvig voedingsleerboek en een must read voor iedereen die nieuwsgierig is hoe ons voedsel gemaakt wordt!
Het boek Ons Voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt en wat het met ons doet is nu overzichtelijk samengevat. In de huidige tijd staan we ver af van ons dagelijks brood: vaak hebben we eigenlijk geen idee van de oorsprong van ons voedsel. Niet zo verwonderlijk, met alle ‘hightech foods’ die op de markt worden gebracht.
Het enorme aanbod en slimme marketingtrucs maken het de consument niet gemakkelijk om dagelijks verantwoorde keuzes te maken. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel: wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Deze volledig geactualiseerde en uitgebreide uitgave bevat onder andere nieuwe hoofdstukken over voeding en gezondheid, dieetmethoden en informatie op etiketten.
Dit naslagwerk waarin eerst uitgebreide informatie over wat in ons voedsel zit zoals eiwitten, koolhydraten en vetten en over voedingsmiddelen zoals granen, melkproducten, vlees en vleesproducten, vis, groente, vetten, zoetwaren en dranken. Het laatste gedeelte van dit boek gaat over het effect van voedsel: voedingswaarden, ondervoeding en ondergewicht, overvoeding en overgewicht, afslankdiëten en de psychologie van het eten waarbij ook smaak.
Bewuste keuzes voor een gezond voedingspatroon liggen hiermee binnen handbereik. Frans M. de Jong is al meer dan 35 jaar professioneel met voeding bezig. Eerst als directeur-eigenaar van Biochem, een advies- en onderzoeksbureau voor voedingsmiddelen. Tegenwoordig schrijft hij boeken over voeding en beheert hij zijn website http://www.voedingswaardetabel.nl.
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Fontaine
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.