OTTOLENGHI TEST KITCHEN! Ottolenghi
– Ottolenghi
Vernieuwende gerechten uit de voorraadkast
Er zijn dus groentegerechten, eenpansgerechten, er is inspiratie uit het Midden-Oosten maar ook uit andere windstreken, zoals is er een vegetarische versie van het typisch Britse toad in the hole met gebakken groenten en paddenstoelenjus, er zijn zelfgemaakte biang biang noedels, orzo puttanesca uit de oven. Aan nagerechten is ook gedacht er zijn sandwichkoekjes van wortelcake, faloodeh een Perzisch dessert op basis van rijstvermicelli en chocoflan.
De manier van opbouwen van het boek leidt bovendien tot allerlei vernieuwende, verrassende combinaties zoals we van Ottolenghi gewend zijn! Na een eerste keer bladeren had ik geen idéé wat ik zou gaan maken, domweg omdat er zóveel lekkere recepten in staan. En dat is ook meteen waarom ik zo dol ben op Ottolenghi. Ja, best veel van zijn recepten zijn gecompliceerd, en ja sommige ingrediënten zijn vrijwel onmogelijk te vinden. Maar mijn god, de verrassende bereidingswijzen, de smaakcombinaties, alles.
Mocht je na Ottolenghi test kitchen – Shelf love trouwens zin hebben in meer: dit is het eerste deel van een kookboeken serie van de test kitchen dat uiteindelijk uit vier kookboeken zal bestaan. Maak maar alvast plek in je boekenkast.
Uitgeverij: Fontaine
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.