PIMP MY RICE Nisha Katona
– Nisha Katona
Zoveel meer dan een verzameling recepten met rijst!
Als iemand rijst in haar hart heeft gesloten, dan is het wel de schrijfster van dit kookboek. Pimp my rice is zoveel meer dan een verzameling recepten met rijst: het is een ode aan rijst. Het enthousiasme van Nisha Katona voor het veelzijdige graan uit Azië spat uit de recepten, de foto´s en de teksten. Bovendien werkt het aanstekelijk!
In dit grote hardcover kookboek met meer dan 200 bladzijdes rijstinspiratie vind je de meest uiteenlopende recepten die zich niet beperken tot de rijstklassiekers: van een bouwvakkersontbijt, een onboerse boerenomelet en easy peasy paella tot Koreaanse donuts. Het boek is opgedeeld in vijf verrassende hoofdstukken, want wie dacht dat rijst alleen een Indiaas bijgerecht is of een vullertje bij de curry die zal verrast worden door dit boek.
Bij rijst denk je, vooral hier in Europa, niet meteen aan het ontbijt. Toch is er een heel hoofdstuk in dit kookboek gewijd aan rijst tijdens je ochtendritueel. De recepten zijn veelal gebaseerd op kleef- en dessertrijst en zorgen voor een smeuïge start van je dag, maar er zijn ook echt verrassende ontbijtjes: zou jij ontbijten met een bananenespresso of met rode pecanpannenkoeken? Ik wel.
De volgende drie hoofdstukken, Licht & Lekker, Hoofdgerecht en Voor erbij, luiden de hartigere recepten in. Ook hier is de enige gemene deler tussen de recepten rijst en laat de auteur/kokkin haar creativiteit volledig de vrije loop. Het laatste hoofdstuk heet Blij einde en gaat natuurlijk over desserts met rijst. Hier kom je bijvoorbeeld recepten tegen voor zwarte rijstsorbet, rozenrijstevla en tropische rijstpudding.
Wat echt opvalt aan dit kookboek is dat de recepten uitzonderlijk goed beschreven zijn. De namen van de recepten zijn ontzettend creatief bedacht (hoewel je dan soms niet precies weet wat het is: neem bijvoorbeeld eens een blije hippie voor ontbijt!), elk recept heeft een begeleidend, persoonlijk verhaaltje, de ingrediënten en bereiding staan superduidelijk beschreven en het merendeel van de recepten wordt vergezeld door prachtige foodfotografie.
Voor wie is dit kookboek nou een echte aanrader? Alhoewel het thema rijst is, verwacht je misschien een Aziatisch kookboek, maar dat is het niet per se. De oorsprong van de recepten gaan van Transsylvanië tot aan Mexico. Daarnaast zijn er recepten voor alle maaltijden in het kookboek opgenomen en volgt het niet de regels van een bepaald dieet, alleen maar één boodschap: genieten van rijst! Dat gaat zeker lukken met zoveel kookinspiratie.
Uitgeverij:
Good Cook
Taal:
Nederlands
Recensie:
Leonie Kohl
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.