Real Food - Kate Walsh
– Kate Walsh
Voor foodies en ervaren thuiskoks die nieuwe uitdagingen zoeken!
Kate Walsh is auteur van dit boek en oprichter van het Real food project in Australië. Het project is bedoeld om ons te helpen op een andere manier naar voedsel te kijken. Het helpt ons terug te gaan naar de wortels van lekker eten, de ingrediënten. Het project geeft de lezer veel basiskennis voor het dagelijkse koken. Er komt veel, heel veel aan de orde. Ze neemt je mee naar basics als zelf yoghurt, boter, ricotta en brood maken maar ook verschillende fermentatietechnieken, jams, chutneys en zelfs 5 verschillende granola’s komen aan de orde.
Aan het begin van ieder hoofdstuk geeft de auteur een uitleg van welke technieken en ingrediënten gaan worden gebruikt. Zelfs voor de doorgewinterde thuischef is er veel goede informatie in het boek te vinden. Door middel van stap-voor-stap foto’s wordt de werkwijze per recept verduidelijkt. En bij de recepten staan tips over hoe de gerechten te combineren zijn met andere gerechten. De auteur bemoeit zich in het boek niet met diëten. Er wordt naar hartenlust gewerkt met bloem, eieren, suiker en honing. Om de recepten voor iedereen maakbaar te houden worden geen dure of ingewikkelde keukenapparaten gebruikt.
Het boek heeft een warme en gastvrije uitstraling. Het nodigt de lezer echt uit om vanaf de basis aan het werk te gaan en daarna op te gaan in nieuwe uitdagingen en avonturen. Ook de foto’s zijn basic. Heldere kleuren en zonder al te veel drukte er omheen. Daarmee is Cath Muscat, de bekende foodfotografe uit Sydney er in geslaagd om de gerechten mooi van zichzelf te laten zijn.
Het boek is natuurlijk geschreven in Australië en in eerste instantie voor de Australische lezers. Het vergelijken van de Nederlandse seizoenen en de beschikbare ingrediënten kan daarom soms leiden tot verwarring. Zoals wanneer de auteur het heeft over een siroop van rabarber (voorjaar) in combinatie met kwee-peren (typische herfst vruchten hier in Nederland). Ach, het is maar een detail, maar het vraagt van de lezer enige kennis over welke ingrediënten seizoen ingrediënten zijn. Iets waar de auteur sterk de nadruk op legt.
Het boek is een geweldige eyeopener en maakt het interessant vanaf de basis op avontuur te gaan. Zeer geschikt voor nieuwe foodies en de meer ervaren thuiskoks die nieuwe uitdagingen zoeken.
Recensie: Isabel Brummer (tastecelebration.com)
Uitgeverij: Terra
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.