SMOKEY GOODNESS 2 - Jord Althuizen
– Jord Althuizen
Een echt kookboek voor mannen en vrouwen die hun mannetje staan!
Winnaar Gouden Garde publieksprijs 2017
Rauw, stoer en ruig. Fotografie waar de schroeilucht vanaf dampt. Een echt kookboek voor mannen en vrouwen die hun mannetje staan. Veel informatie over grillmethodes uit Latijns-Amerikaanse landen maar dan wel vertaald naar de Nederlandse situatie. Grappige woordspelingen in de teksten. Fishsticks met burnt limes is er zo een. Forellen die op een houten stok, formaat bezemsteel, geprikt zijn. De vissen garen een halve meter vanaf het vuur en de limoenen karamelliseren intussen op een gietijzeren plaat. Testen of de vissen gaar zijn is makkelijk. Zodra ze stevig aanvoelen kunnen ze op het bord, velletje eraf en het sap van de geschroeide limoen eroverheen. Zo makkelijk is het.
Afsluitend recept in het boek is een banana-pecan bread pudding met een bourbon-toffee sauce. Decadent en machtig. Er komt geen brood aan te pas maar croissantjes met verder boter, bananen, slagroom en pecannoten die gemengd worden met suiker, zes eidooiers en vanille. De toffee saus is op basis van basterdsuiker, slagroom, boter en bourbon. Snel gemaakt, langzaam eten. Met die fles bourbon erbij als digestif. Nodig!
Smokey goodness is een leesboek en een kookboek. Met mooie foto’s. Van stevig papier en pagina’s in donkere tonen. Zodat je niet zo snel een zwarte veeg op de bladzijden ziet als je tijdens het barbecueën iets wilt opzoeken. Daar is over nagedacht!
Recensie: Nelleke Launspach
Uitgeverij: Kosmos
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.