SOUS VIDE Bas Robben
– Bas Robben
85 recepten voor de thuiskok!
Nieuw kookboek van Bas Robben, dat schept verwachtingen! Ik ben vooral benieuwd voor welke insteek hij kiest om deze kooktechniek haalbaar te maken voor de doorgewinterde thuiskok en welke smaakcombinaties en ingrediënten hij gaat gebruiken. Dat maakt Bas Robben, Bas Robben. Sous Vide is in Amerika algemeen aanvaard als manier van koken maar in Nederland komt het nog niet echt van de grond. Geen idee waarom. Gaat Bas een evolutie teweeg brengen in Nederland? Ik vrees van niet maar dat ligt in elk geval niet aan dit praktische, super fijne en laagdrempelige kookboek.
Sous-vide is het vacuüm garen van ingrediënten in een waterbad op een lage en constante temperatuur en levert perfect gegaard vlees, vis, groenten en meer op. Met dit boek leer je de fijne kneepjes en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je een kip niet in z’n geheel sous-vide garen, maar wél sappige bouten en filets serveren?
Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden. Het kookboek geeft duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten, vis, groenten en eieren tot perfectie worden gegaard. Van miso-kippendijen met spek, lamsbout met oregano-muntsalsa en dillezalm met citroensaus tot sous-vide gegaarde bieten en wortels, gepocheerde eieren, mandarijncustard en vlierbloesem-citroenwodka.
Het is een kookboek geworden met zowel basis- als gevorderde recepten. Hét ultieme Sous Vide handboek voor de hobby kok!
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.