Spice Wise Green – Green Editie! Michel Hanssen
– Michel Hanssen
Smaakvolle groenten met kruiden en specerijenmixen zonder zout
Spice Wise Green, dat is koken met het mooiste van planten: groenten, kruiden en specerijen. De natuurlijke rijkdom aan smaken is zo groot, dat je geen zout hoeft toe te voegen. Kiezen tussen lekker óf gezond, dat hoeft dus niet meer.
Tover met kruiden en specerijen. Voeg op het juiste moment een mooi kruidenmengsel toe en je tilt je gerecht op en verandert het van iets alledaags in iets onvergetelijks. Puur natuur en zo barstensvol smaak dat zout en andere toevoegingen overbodig worden.
In dit boek laat SVH Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips. De prachtige, sfeervolle fotografie van Bart Nijs zorgt voor nog meer inspiratie. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open.
Na vlees en vis is nu zijn derde boek Spice Wise Green uit, waarin hij veel smaak brengt aan vegetarische gerechten zonder ook maar een grammetje zout toe te voegen. Zijn strooimelanges zijn eenvoudig samen te stellen en lang te bewaren omdat hij werkt met droge specerijen. Bieten, boontjes, bloemkool, bladgroente, aubergine, asperges: elke groente krijgt een eigen kruidenmix. Doordat Hanssen in zijn receptuur niet werkt met eet- of theelepels maar met delen, kun je de hoeveelheden aanpassen aan eigen strooilust.
Het tweede deel van het boek bevat kruidenmixen voor allerhande gerechten en tot slot kun je ook nog zoutloze ketchup, jus of bechamelsaus maken. Het enige wat je nog moet verzamelen: lege potjes om te vullen.
Uitgeverij: Eigen Beheer
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.