The Pie Room! Calum Franklin
– Calum Franklin
Hartig en Zoet, een Britse delicatesse
Ben je ooit bij The Pie Room in Londen geweest? Of snak je naar een lekkere Britse maaltijd? Haal dan het boek The Pie Room van Calum Franklin in huis, en maak de lekkerste klassieke én vooruitstrevende pies. Daarmee zet je de komende feestdagen de heerlijkste gerechten op tafel!
Over het algemeen staat de Britse keuken niet bekend om de meest culinaire gerechten. Fish and chips, een lekkere high tea, sunday roast en… pie! The Pie Room bestaat ook voornamelijk uit pasteien: van beef wellington tot schots ei met haggis tot de ultieme vispastei. Oke, maar sommige recepten klinken wat minder smakelijk, zoals de niervetpastei met hert & mergpijpen. Dat is nou net niet mijn cup of tea. De recepten in het boek wisselen tussen de klassieke en de wat minder bekende gerechten. Ook bevat The Pie Room bijgerechten, sauzen en nagerechten, zodat je meteen een volledig gevulde tafel hebt.
Alles wordt tot in het detail uitgelegd: hoe The Pie Room in Londen is opgestart, hoe je het perfecte pasteideeg maakt, en ook hoe je deze goed bestrijkt, of hoe je de pastei mooi kan opmaken. Dit maakt het echt een perfect boek voor de perfecte pastei. Franklin kan echt prachtige pasteien maken: in de vorm van vissen, schelpen, met kleine konijntjes op de pastei met konijn… De pasteien zijn zeer creatief en prachtig om naar te kijken. Bovendien staat The Pie Room ook vol met prachtige afbeeldingen, daar ben ik dol op in een kookboek!
Uitgeverij: Karakter
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.