Vegan Zuivel! Emelie Holm
– Emelie Holm
Maak je eigen melk, yoghurt, boter en kaas
Ben je op zoek naar plantaardige alternatieven voor zuivel en wil je het graag zelf leren maken? Dan is dit je kans! In dit boek vind je alle info, recepten en foto’s. Veganisme is niet meer weg te denken anno 2019 en is een keuze die steeds meer mensen maken. Het aanbod in de winkels wordt steeds groter, zo ook de behoefte om zelf de lekkerste veganistische zuivelvervangers te maken.
Dit praktische boek laat niet alleen zien hoe, maar geeft ook talloze variaties waardoor zelfgemaakte plantaardige zuivelvervangers nooit vervelen. Boter kun je maken van diverse noten en zaden of op basis van kokos: elke variant heeft z’n specifieke eigenschappen. Zo is hazelnotenboter uitermate geschikt om te bakken of voor het aanmaken van dressings terwijl pecannotenboter zich juist goed leent voor het maken van desserts.
Emelie leert ons verder hoe je:
Melk – maakt van zaden, pitten, noten en bonen. Iedereen kent inmiddels wel haver-, amandel- en sojamelk. Maar ik was er waarschijnlijk zelf nooit op gekomen dat je tevens gebruikt kunt maken van ingrediënten als pompoenpitten, macadamia noten, hennepzaad of sesam. Recepten voor onder andere voor (snelle) amandelmelk, pompoenpittenmelk, sesammelk, cashewmelk en nog veel meer.
Boter – ook wel pasta genoemd, worden gemaakt van diverse noten en zaden of op basis van kokos. Ze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en smaak. Ze vertelt ons dat hazelnotenboter uitermate geschikt om in te bakken of voor het aanmaken van dressings. Dat pecannoten-boter heel geschikt is voor het maken van nagerechten.
Kaas – maakt. Hiervoor zijn ingrediënten als cashewnoten, macadamia, zonnebloempitten, amandelen en melkkefir heel geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een smeuïge roomkaas of een goede vervanger van Parmezaanse kaas.
Yoghurt – maakt van noten, kokos en met behulp van water- of melkkefirkorrels.
Het laatste onderdeel in het boek Vegan zuivel bevat recepten voor lekkernijen gemaakt met plantaardige zuivel. Het bevat brood, koekjes, taart, ijs, saus en nog veel meer. Maak diverse soorten melkvervangers, yoghurts en kazen; lekkere roomkaas of de perfecte vervanger van Parmezaanse kaas. ‘Vegan zuivel’ geeft goede uitleg over de diverse basisproducten die nodig zijn om zuivel te vervangen en de benodigde keukenapparatuur. Als bonus geeft het boek recepten voor het maken van koekjes, taarten, ijs, karamelsaus en meer.
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.