Vegetalia! Luna Trapani
– Luna Trapani
100 recepten uit de Italiaanse vegan keuken
Na het succes van haar eerste kookboek Veganista laat de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze honderd nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn.
Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Probeer de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes uit Apulië of de couscous op z’n Siciliaans. De recepten zijn duidelijk ingedeeld: na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasti, de primi (aangevuld met enkele salades), de secondi, de controni en tot slot de verrukkelijke dolci!
Vegetalia kent heel veel uiteenlopende Italiaanse recepten, van pasta tot insalate (salades) en van antipasti (voorgerechten) tot secondi (hoofdgerechten). Favorieten uit dit kookboek zijn ongetwijfeld de risotto ai fughi porcini (risotto met eekhoorntjesbrood) en lasagne alla parmigiana (lasagne met aubergines en ‘parmezaan’. Beide gerechten zijn makkelijk te maken met ingrediënten die gemakkelijk te verkrijgen zijn. Het zijn absoluut toppers die zeker vaker op tafel staan bij mij!
De instructies in Vegetalia zijn duidelijk en voor iedereen gemakkelijk te volgen. Over het algemeen zijn ze kort en bondig beschreven. Bij ieder recept staat duidelijk vermeld welke ingrediënten er nodig zijn en voor hoeveel personen het recept is. Soms staat er nog een tip bij, bijvoorbeeld welk ingrediënt je nog kunt toevoegen voor een andere variatie of extra smaaksensatie.
Vegetalia is voor iedereen die op een toegankelijke en lekkere manier vegan Italiaanse gerechten wil maken. Ook als niet vegan wil je dit kookboek absoluut hebben!
Uitgeverij: Terra
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.