VERRUKKELIJK ROME - Eleonora Galaso en David Loftus
– Eleonora Galasso en David Loftus
Romeinse eetcultuur van familierecepten vertaalt in een hedendaags jasje!
dinsdag 25 april 2017
Rome is een van mijn favoriete steden en Italië by far mijn favoriete vakantieland. Enkele jaren geleden was ik voor het laatst in Rome. Ik maakte een foto-rapportage voor de website van reisorganisatie Persoonlijk Rome, een specialist in maatwerkreizen. In die setting heb ik in detail kennisgemaakt met de kleine zijstraatjes en gekeken achter deuren die normaal gesloten zijn. Het Rome buiten alle toeristische spots. En bovenal ook de adresjes waar je de echte Romeinse keuken kunt proeven. Maar vooral eten, dat is waar het Italiaanse leven om draait. Of zoals de Romeinen zeggen: kook, eet en praat.
En nu dit boek, Verrukkelijk Rome, dat naadloos aansluit bij dit gevoel en het visuele van toen, het authentieke Rome. Eleonora Galasso is de schrijfster van dit boek en David Loftus zorgde voor de foto’s en dan weet je dat het goed zit. Hij fotografeerde veel voor Jamie Oliver maar ook o.a. voor onze Nederlandse vis-zendeling Bart van Olphen. De foto’s vervoeren je in Italiaanse sferen en de broodjes en desserts glimmen tegen je op! Dit is de Italiaanse sfeer die je verwacht….en meer.
Eleonora, waar ik graag nog eens een crostini mee zou willen eten, weet de smaak en de sfeer van Rome terug te brengen op het bord en dat doet ze weergaloos. Letterlijk alles komt in dit kook- en kijkboek voorbij. Van ontbijt tot lunch en van aperitief tot diners en romantische etentjes. De gerechten zijn basic en goed zelf te maken met vaak een prikkelende en originele touch. Citroensorbet met a touch of nootmuskaat bijvoorbeeld, twee smaakvrienden, twee smaakbommen. Ik heb deze sorbet zelf gemaakt afgelopen weekend en dat dat was onder mijn vrienden een regelrechte voltreffer. Verrassend leuk is het laatste hoofdstuk: Nachtelijke Trek. De klassieke hazelnootijs met diep zwarte espresso en een vileine toevoeging van pistache nootjes heeft mijn hart opnieuw gestolen.
Dolce far niente, het zoete nietsdoen en vooral genieten van alles om je heen. Dat Italiaanse gevoel haalt dit kookboek in mij naar boven. De Romeinse eetcultuur van familierecepten vertaalt in een hedendaags jasje in al zijn eenvoud. Alles draait uiteindelijk om smaak in al zijn complexe eenvoud!
E pronto a tavola!
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Good Cook
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.