VERS UIT DE OVEN! Ajda Mehmet
– Ajda Mehmet
Persoonlijk ben ik dol op gebruik van gerechten uit de oven. De geur van verse kruiden en de gebakken lucht is voor mij onweerstaanbaar. De oven is multi-inzetbaar en dat laat dit boek zien. Je kunt er in bakken, roosteren, grillen, deeg laten garen, crackers krokant maken, groenten karamelliseren en fruit zachter maken. Met dit kookboek ga je ook opnieuw je eigen oven herontdekken van alle mogelijkheden.
Vers uit de Oven bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en een aantal voor speciale gelegenheden. In dit handzame kookboek haal meer uit je oven dan tot nu toe en bereid de lekkerste ontbijtjes, lunchgerechten en hartige snacks, avondeten en zoet. De oven is dus bij uitstek geschikt om tal van gerechten geheel of gedeeltelijk in te bereiden. Door middel van eenvoudige tips en trucs leert dit boek je hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven en geeft je bovendien een verzameling succesgerechten die je keer op keer wil maken.
Smakelijke ideetjes voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden en wat meer uitgebreide gerechten. Zoals schotels waarin groente de hoofdrol spelen, gezonde en gezinsvriendelijke opties en een aantal specials voor bijzondere gelegenheden. Laat je inspireren door deze auteur, maak haar recepten en geef er desnoods een eigen draai aan. Kijk wat je in de kast hebt staan en verwerk dat in het gerecht. Met behulp van Ajda en haar boek leer je de oven optimaal te gebruiken.
Bij de recepten vind je tevens allerlei handige tips en trucjes om he gerecht optimaal uit de oven te laten komen. Soms moet je een schotel aan het begin van de bereidingstijd eerst afdekken en later weer verwijderen om bijvoorbeeld een knapperige korstje te creëren. Een andere keer moet je een beetje spelen met de oventemperatuur. Eerst warm beginnen en daarna verlagen of juist andersom.
Ik heb al een paar recepten gezien die ik beslist wil proberen. Zo ben ik benieuwd naar het haverbrood zonder kneden. Maar ook de geroosterde peren met kastanjeroom en de geroosterde tomaten met gemarineerde ricotta trokken meteen mijn aandacht. Elke keer dat je door het boek bladert, ontdek je weer andere verrassende smaakcombinaties. Kortom een heerlijk inspirerend ovenboek boordevol hippe lekkernijen. Ga de uitdaging aan en haal ook meer uit je oven.
De in Londen geboren Ajda is een veelgevraagd foodstylist en receptenschrijver. Momenteel woont ze in Amsterdam. Na een carrièreswitch in 2012 heeft zij zich nu helemaal op foodstyling en het ontwikkelen van recepten gericht. Ze werkt nu bijvoorbeeld voor Philips, Happinez , Etsy, Shell, Delicious Magazine en verschillende kookboeken uitgeverijen.
Staat jouw oven ook regelmatig te niksen en heb je geen idee hoe je hem optimaal kunt benutten? Dan is dit je kans! In dit boek vind je alle info, recepten en foto’s om van te gaan watertanden. Zo kan ook jij binnenkort allerlei heerlijke gerechten en lekkernijen uit de oven toveren.
Uitgeverij: Good Cook
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.