Vijftig tinten balletjes! Stefaan Deaninck - Debbie Brackez - Bart van Leuven
– Stefaan Deaninck – Debbie Brackez – Bart van Leuven
Zinnenprikkelende verhalen en recepten
Vijftig tinten balletjes is het tweede boek in de serie Vijftig tinten… uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Een serie boeken met een knipoog naar de welbekende filmtrilogie Vijftig Tinten grijs.
Voordat je langs de smakelijke recepten bladert, word je in het boek verwelkomt dankzij een uitgebreid voorspel. Want, geen hoogtepunt zonder voorspel. Op bijna poëtische en erotische wijze wordt een verhaal verteld over de missie van een vrouw om de perfecte gehaktballen op tafel te zetten. Daarna word je per hoofdstuk dankzij korte verhalen verwelkomt in het thema van het hoofdstuk. Een eigenschap van het boek dat het compleet eigen maakt. Een kookboek en verhalenboek in één.
De receptinhoud van Vijftig tinten balletjes is samengevat binnen 6 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn: Perfect Gehakt, Doe maar groenten, Het zilte nat, Lekker gevuld, Oooh ja, zoet! en tot slot Om aan te nippen. And that’s it! Geen poespas, geen uitgebreide inleiding en zelfs geen register. Het boek wordt wel afgesloten met een naspel waarin een van de schrijvers op diezelfde poëtische wijze spreekt over een publicatie over zichzelf in de krant. Het sluit het boek af met een open eind, welke net als een film, de mogelijkheid biedt tot een vervolg. Interessant!
In het 162 pagina tellende boek vind je ruim 50 gerechten die jouw kennis over ballen (in de keuken) flink zullen uitbreiden. Denk aan Antwerpse ballen met krieken, Rijstballetjes, Thaise visballetjes, aardappelballetjes en zelfs chocolate salty balls en berlinerbollen. Yum! Het boek bevat genoeg overheerlijke gerechten, sommige bekend maar velen ook onbekend. En uiteraard allemaal gelinkt aan het erotische tintje van Vijftig tinten. Denk aan namen als: trio van…, gangbangballetjes, ochtendballen of een jaloerse mossel. Naast dat je inspiratie opdoet dankzij de gerechten, lig je ook regelmatig in een deuk over de woord- en naamkeuzen in dit boek.
Vijftig Tinten Balletjes is een uniek kookboek. Eenzelfde boek heb ik niet in mijn boekenkast staan. De combinatie van voeding en erotiek is er niet een die ik direct zou leggen. Maar waarom eigenlijk niet? Het onderwerp leent zich er immers voor! Het lezen van de thema’s tussen de recepten door vond ik vermakelijk en de recepten zelf hebben mij weer inspiratie gegeven voor het bakken van lekkere ballen! Persoonlijk vind ik het interessant om mij specifiek in bepaalde voedingsmiddelen of gerechten te verdiepen. In dit geval de ‘bal’. Zoals ik aangaf hield mijn kennis na de gehakt-, bitter- en Falafelbal echt op. Maar er is zoveel meer mogelijk. En daarom zal ik een komend weekend in deze wintermaanden de gehaktballen van mijn vriend een omtoveren tot Thaise visballetjes of heerlijke pizzaballen.
De recepten in het boek zijn niet gecompliceerd en dankzij de duidelijke beschrijving die gegeven wordt, is een smakelijk resultaat haast gegarandeerd. De bijgevoegde foto’s van het gerecht bereiden je daarnaast voor op het eindresultaat.
Met het boek zet je de meest smaakvolle ballen op tafel, voor elke gelegenheid. En heb je een etentje gepland staan met een lover of partner, dan bouwt het boek bij de bereiding van de gerechten al voldoende spanning op voor pittige avond.
Uitgeverij: Lannoo
Taal: Nederlands
Recensie: Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.