WILDPLUK KOOKBOEK! - Edwin Flores
– Edwin Flores
Ruim 120 recepten van heel eenvoudig tot gerechten op ster-niveau!
Edwin Flores wildplukboek ligt al even in de winkels, maar het thema is actueler dan ooit met al die paddenstoelen die uit de grond springen. Na het succes van Het grote wildplukboek komt Edwin Florès met Het Wildpluk Kookboek met ruim 120 recepten. Van heel eenvoudig tot gerechten op ster-niveau.
Chef-kok Ron Blaauw van het met een Michelinster bekroonde Ron Gastrobar deelt in dit boek dé lekkerste recepten. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddestoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd?
Per maand worden in dit boek de in het wild te plukken planten, vruchten, noten, wieren, en paddenstoelen besproken met begeleidende recepten. Op de linkerpagina staat een foto met algemene informatie zoals kenmerken, waar te vinden en ideeën voor gebruik. Op de rechterpagina staan twee uitgewerkte recepten. Die recepten variëren van heel simpel, zoals een stamppotje winterpostelein of magnolia-azijn, tot bewerkelijk zoals fleur de courgette met zeebaars en eekhoorntjesbrood. Vooral de extra recepten, gerangschikt in voorjaars-, zomer-, najaars- en winterrecepten, zijn imponerend, met prachtige kleurenfoto’s, bijvoorbeeld het chocoladetaartje met ijsje van sering en kokos, gesuikerde tulpen en wilde watermunt. Een fraai boek om te bekijken, met veel informatie, hoewel een extra determineergids niet overbodig lijkt. Geen boek voor koks die precieze hoeveelheden en bereidingstijd willen weten; er staan ook wat (kleine) onzorgvuldigheden in. Sommige recepten zijn ook goed te maken na een bezoek aan een (biologische) groenteboer, maar het is toch vooral een boek voor de ervaren wildplukker. Met een voorwoord van Rene Redzepi, chef van het Deense restaurant Noma.
Edwin Florès is forest hunter en zijn hele leven al geïnteresseerd in alle lekkernijen die de natuur te bieden heeft. Met zijn bedrijf Casa Foresta wil hij ook anderen voor wildplukken enthousiasmeren, o.a. door middel van workshops.
Uitgeverij:
Bertram + de Leeuw Uitgevers
Taal:
Nederlands
Recensie:
Marco Louter
Error: There is no connected account for the user 202939202 Feed will not update.